Ce conțin, de fapt, plicurile de ceai? Dacă și tu iubești ceaiul, trebuie să știi că acesta poate conține tot felul de lucruri… interesante.
Un studiu realizat în Germania a dezvăluit că plicurile de ceai conțin sute de urme genetice provenite de la gândaci, păianjeni și muște.
Cercetătorii au analizat 40 de probe de ierburi uscate, incluzând mușețel, ceai verde, mentă și pătrunjel, achiziționate din magazine. Procesul de analiză a constat în examinarea ADN-ului provenit de la plantele uscate și mărunțite, fără a fi spălate, astfel încât urmele genetice să fie dispersate pe întreaga cantitate de ceai.
De exemplu, într-un singur plic de ceai verde, au fost identificate rămășițe de la aproximativ 400 de specii diferite. În total, cercetătorii au identificat rămășițe de la peste 1.200 de specii diferite, reprezentând peste 3.200 de nevertebrate. Printre acestea se numără muște, purici, păianjeni, gândaci și fluturi, toate având legături cu plantele înainte ca acestea să fie culese, notează Jurnalul de Ştiinţe de la digi-world.tv.
Dincolo de rămășitele insectelor, plicurile de ceai pot conține, pe lângă planta propriu-zisă, poate conține arome naturale sau artificiale. Aceste arome pot proveni din fructe, flori, plante sau alte ingrediente și sunt adăugate pentru a îmbogăți experiența de gust a ceaiului.